Why PSE or STOP function seems not works?

Why PSE or STOP function seems not works?

Postby AFDUARTE » Sat Feb 23, 2013 11:26 pm

Days ago I looked for a program to test my new memory modules.

I found a good program at http://www.hpmuseum.org/cgi-sys/cgiwrap ... read=54123

But, the problem has a small concerning about the result showing time.

45 "RCL OK: "
46 ARCL X
47 PROMPT
48 LBL 04
49 RDN
50 LBL 05
51 INT
52 "RCL ERR: "
53 ARCL Y
54 PROMPT
55 END

The prompt information "RCL ERR: X " is very important, but, is showed very fast.

In order to solve it I tried to add [PSE] function in order to make time (about 5 seconds) when the message is showed so I can calmly see the prompt result message. See below. But, the result was unsuccessful the message "RCL ERR: X " showing time is the same, in better words, the 5 seconds attempt does not work...

45 "RCL OK: "
46 ARCL X
47 PROMPT
48 PSE
49 PSE
50 PSE
51 PSE
52 PSE
53 LBL 04

I tried to change it again now adding [STOP] function, but the result was the same. The program does not hold as expect. It just continue running like before

45 "RCL OK: "
46 ARCL X
47 PROMPT
48 STOP
49 LBL 04

What is my mistake?

Thank you very much.
André
AFDUARTE
.
.
 
Posts: 3
Joined: Sun Aug 26, 2012 6:18 pm

Re: Why PSE or STOP function seems not works?

Postby Garth » Sun Feb 24, 2013 1:47 am

Strange. The PROMPT should itself stop the program. I tried it, and after setting it to run again after the prompt, each PSE delayed it about a second, and it stopped again when reaching a STOP.
http://WilsonMinesCo.com (60 HP-41 links on the links page)
Garth
Moderator
Moderator
 
Posts: 163
Joined: Tue Jan 20, 2009 1:31 am


Return to Programming

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest

cron